Info servis

Tele2 trenutno ima 200.000 korisnika u Hrvatskoj

Treći operator mobilne telefonije Tele2 u Hrvatskoj trenutno ima više od 200.000 korisnika, a udio tog operatora na hrvatskom tržištu mobilne telefonije u prvom je kvartalu ove godine iznosio pet posto, objavljeno je danas iz te tvrtke.

Čelnici Tele2 na konferenciji za novinare izvijestili su da je Tele2 na OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj) Ivestment Compact ministarskoj konferenciji u Beču dobio priznanje Investitor godine u Hrvatskoj.

U 2005. Tele2 je investirao 35 milijuna eura, a ukupna planirana kapitalna ulaganja iznose oko 200 milijuna eura.

Najveći doprinos ulaganja Tele2 u Hrvatskoj je stvaranje konkurencije na telekomunikacijskom tržištu koja je rezultirala nižim cijenama za korisnike, ističe generalni direktor Tele2 Mats Tilly.

Ulaganja Tele2, dodaje, rezultirala su i otvaranjem više stotina novih radnih mjesta, od kojih je sto u Vukovaru.

Tele2 je danas predstavio i novi Bla Bla proizvod - vruću tarifu kao i novu ponudu za poslovne korisnike - Tarifa 100 i Tarifa 285 s besplatnim razgovorima unutar tvrtke, te Tarifu 0 i Tarifu s muke brojem, bez besplatnih razgovora unutar tvrtke, ali s drugim pogodnostima.

S tim tarifnim modelima Tele2 je poslovnim korisnicima ponudio i do 50 posto niže cijene u odnosu na konkurentske ponude, tvrde u Tele2.

Sve je poslovne tarife, ističu, moguće kombinirati unutar iste tvrtke, a kao novost navode da ukoliko poslovni korisnik uzme neku od poslovnih tarifa bez mobilnog uređaja nema obveznog trajanja ugovora.

Hina