Info servis

Cisco najavio preuzimanje Hammerhead Networksa i Navvaro networksa

Informatičko poduzeće Cisco Systems najavilo je da će preuzeti privatno poduzeće Hammerhead Networks iz Massachusettsa i poduzeće Navarro Networks iz Teksasa.

U skladu sa sporazumom, za Ciscove dionice u vrijednosti od 173 milijuna USD bit će zamijenjene sve izdane dionice i opcije poduzeća Hammerhead Networks koje još nisu u vlasništvu poduzeća Cisco Systems.

U Ciscu smatraju da će programska rješenja Hammerhead Networksa s 85 zaposlenih dodatno ojačati Ciscov vodeći niz opreme za integriranje IP-prometa i dopuniti Ciscov neprestani razvoj inovativnih kontaktnih rješenja za Ethernet mreže. Poduzeće Hammerhead Networks razvija visoko produktivna programska rješenja koja ubrzavaju obavljanje više IP-usluga, kao što su obračunavanje, sigurnost i kakvoća usluga bez umanjivanja kapaciteta mreža.

Poduzeće Navarro Networks s 25 zaposlenih razvija visoko produktivne i cjenovno učinkovite komponente ASIC za tržište Ethernet uređaja, a za Ciscove dionice u vrijednosti od 85 milijuna USD bit će zamijenjene sve izdane dionice i opcije poduzeća Navarro Networks koje još nisu u vlasništvu poduzeća Cisco Systems.

Cisco očekuje da bi preuzimanje tih poduzeća trebalo biti zaključena u četvrtom tromjesečju Ciscove poslovne godine 2002.

Hina