Info servis

Partnerstvo SAP-a i ENEL-a Split

Informatičke tvrtke SAP Hrvatska i ENEL Split sklopile su partnerski ugovor o suradnji u plasmanu softverskih rješenja za poslovne korisnike, izvijestili su čelnici dviju tvrtki na današnjoj konferenciji za novinare.

Partnerskim ugovorom omogućuje se dogradnja SAP-ovih paketa posebnim ENEL-ovim programima specijalno rađenim za posebna poslovna područja.

Direktor SAP-a Hrvatska Igor Dropulić izvijestio je da se ugovorom također otvara mogućnost ENEL-ovim stručnjacima da rade na uslugama savjetovanja, uvođenja, testiranja i edukacije krajnjih korisnika u primjeni SAP-ovih rješenja.

Ugovor predstavlja zajedničku strategiju usmjerenu na tržište manjih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj, ali i široj regiji, rekao je Dropulić.

ENEL očekuje da će povezivanjem sa snažnom i svjetski poznatom tvrtkom, kao što je SAP, osnažiti svoju poziciju prema konkurentima i klijentima, dodao je direktor ENEL-a Ivo Tvrde.

Osim toga, ENEL, po njegovim riječima, očekuje i učinkovitije pregovaranje te kvalitetniju izvedbu i nadzor projekata, podršku u izvedbi poslovnih i marketinških kampanja, zapošljavanje, proširenje funkcionalnosti te kvalitetnu i kontinuiranu izobrazbu postojećih i novih stručnjaka.

ENEL je informatička tvrtka osnovana prije 15 godina u Splitu. Ima oko 50 zaposlenika, a dosad je radila sa 700 klijenata.

SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera. Prema podacima tvrtke, trenutno oko 33 tisuće korisnika u više od 120 zemalja koristi SAP-ove aplikacije- od rješenja koja odgovaraju na potrebe malih i srednjih tvrtki do poslovnih rješenja za velike i globalne korporacije.

S podružnicama u više od 50 zemalja, SAP kotira na nekoliko burzi, uključujući frankfurtsku i njujoršku.



Hina