Info servis

Vipnet predstavio rješenja za poslovne korisnike

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet predstavila je danas ponudu svojih rješenja iz područja interneta i telefonije za poslovne korisnike, a poseban interes na predstavljanju za gospodarstvenike iz Zagreba i zagrebačke regije izazvala je prezentacija HSDPA tehnologije.

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access-Protokol za brz prijenos podataka) omogućava do deset puta brži prijenos podataka od UMTS-a i usporedivo brz kao prijenos DSL tehnologijom u fiksnim mrežama.

Prednosti HSDPA protokola za krajnje korisnike su u širokom spektru novih usluga brzog prijenosa podataka putem mobilnog uređaja kao što su primanje i slanje elektronske pošte i prijenos datoteka i slikovno-zvučnog zapisa većeg kapaciteta uz zajamčenu kakvoću prijenosa.

Procjenjuje se da će HSDPA tehnologija biti vodeća u sljedećih nekoliko godina te da će već tijekom ove godine u Europi imati oko 40 milijuna korisnika.

Vipnetova HSDPA mreža omogućava mobilno surfanje brzinom preko 1,5 Mbit/s u downloadu i do 384 kbit/s u uploadu. Tako je, primjerice, preko HSDPA mreže dovoljno manje od minute za skidanje s interneta dokumenta 'teškog' 10 megabajta.

Osim surfanja i skidanja datoteka s interneta, HSDPA mreža omogućava znatno ugodniji rad s aplikacijama u realnom vremenu, kao što je pristup elektronskoj pošti preko MS Outlook aplikacije, korištenje Instant Messangera, pristup zajedničkim mapama.

Vipnet je predstavio i druga rješenja za poslovne korisnike, kao što su cjelovita poslovna rješenja s integriranom ponudom mobilnih i fiksnih razgovora te posebna rješenja za poslovanje elektronskom poštom.



Hina