Info servis

HOK i malteška komora dogovorili suradnju

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran i predsjednik Malteške komore malih i srednjih poduzetnika (GRTU) Paul Abela, u nazočnosti premijera Malte dr. Lawrrencea Gonzia, potpisali su danas u Valletti Memorandum o razumijevanju.

Sporazum dviju komora, izvijestili su iz HOK-a, potpisan je u svjetlu pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom za punopravno članstvo te u svrhu jače suradnje i razmjene dobre prakse između obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva i njihovih organizacija na razini EU-a.

HOK i GRTU razmjenjivat će informacije o svojim značajnijim aktivnostima vezanim uz promicanje poduzetništva i malih i srednjih poduzeća te omogućiti razmjenu pravnih, financijskih, ekonomskih i ostalih poslovnih informacija vezanih za gospodarsku suradnju i realizaciju ovog Memoranduma.

Svaka od potpisnica Memoranduma pripremat će i razmjenjivati podatke o obrtima, poduzećima i institucijama iz svojeg područja djelatnosti, promicati poslovne kontakte, razmjenu poslovnih prijedloga, traženje partnera i razmjenu informacija o određenim tržištima, organizirati zajedničke poslovne susrete, te realizirati projekte unutar bilateralnog ili europskog okvira.

Potpisom Memoranduma o razumijevanju ujedno je i završio dvodnevni posjet izaslanstva HOK-a Malti, tijekom kojeg su održani brojni susreti, poput onog u Malteškom institutu za ribarstvo i Nacionalnoj ribarskoj zadruzi te sa zastupnikom u EU parlamentu.



Hina