Info servis

V.Lenac: pogon u Vranjicu drniškoj tvrtki RLE

Brodogradilište Viktor Lenac d.d. u stečaju i tvrtka RLE iz Drniša, koja obavlja djelatnost remonta manjih plovila, sklopili su ugovor kojim RLE kupuje dio imovine Lenca u pogonu u Vranjicu te zakupljuje poslovni prostor i dok 17 u istom pogonu.

Tvrtka RLE jedina je dostavila ponudu nakon što je riječki Trgovački sud na osnovi odluke Odbora vjerovnika V. Lenca objavio u ožujku prodaju i zakup imovine u Vranjicu.

Imovina pogona u Vranjicu - oprema te oprema poslovne zgrade i zalihe prodani su po neznatno većoj cijeni od objavljene početne prodajne cijene koja je iznosila 1,28 milijuna kuna, kazao je danas stečajni upravitelj Miljenko Škrlec.

Zakup poslovnog prostora i doka 17 ugovoreni su po početnoj cijeni zakupnine. Za 3.586 četvornih metara zatvorenog i radioničkog prostora te za 8.258 četvornih metara otvorenog poslovnog prostora u kojima se obavlja djelatnost remonta ugovorena je zakupnina od ukupno 11.523 eura na mjesec.

Za dok 17 ugovorena je mjesečna najamnina od 2.200 eura.

Trajanje zakupa nekretnina određeno je za razdoblje od 15. travnja ove godine do okončanja stečajnog postupka nad brodogradilištem, a zakupa doka 17 od 15. travnja ove godine do prodaje tog doka u postupku ovrhe.

Sudjelovanje na natječaju za sve je podnositelje ponuda bilo uvjetovano prethodnim sklapanjem socijalnog sporazuma sa Sindikatom metalaca Hrvatske, odnosno podružnicom tog sindikata u brodogradilištu.

Po riječima Škrleca, tvrtka RLE sklopila je sa sindikatom ugovor u kojemu se obvezala preuzeti svih 44 radnika u Vranjicu.

Hina