Info servis

ZABA i MasterCard: prva bankovna platinum kartica

Zagrebačka banka (ZABA) predstavila je danas Premium model paket računa "1 za sve", čiji je sastavni dio i prva bankovna platinum kartica na tržištu u Hrvatskoj - MasterCard Platinum kartica.

MasterCard Platinum kartica izdaje se korisnicima Premium modela paket računa "1 za sve", kao kartica sa odgodom plaćanja, a njome je moguće realizirati potrošačke i gotovinske kredite po MasterCardu. Korisnici mogu koristiti i primjerice VIP tretmane u hotelima i rent-a-car agencijama, a korisnik kartice i njegova obitelj osigurani su od posljedica nesretnog slučaja na putovanjima plaćenim tom karticom.

Generalni menadžer MasterCard Europe za Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju Zdenek Houser kazao je na predstavljanju te kartice kako je na kraju 2005. u Europi bilo u opticaju ukupno 5,7 milijuna MasterCard Platinum kartica, odnosno 30 posto više u usporedbi sa 2004.

U istom je razdoblju promet tim karticama porastao za 28,1 posto, dosegnuvši 21,7 milijardi eura, a broj transakcija bilježi rast od 33,2 posto, na 165,7 milijuna.

Houser je dodao i kako je lansiranje Platinum kartice Zagrebačke banke dokaz da i Hrvatska prati svjetske kartične trendove.

Član Uprave ZABA-e Tomica Pustišek je pak kazao da poslovne veze te banke s MasterCardom traju više od desetljeća, odnosno da je ZABA prvu MasterCard karticu izdala prije 12 godina, dok je prije 5 godina započela i s izdavanjem Zlatnih kartica.

Hina