Info servis

Potomac gradi pogon u Novoj Gradiški

Tvrtka Potomac, vlasnik robne marke Croata, gradit će u Novoj Gradiški pogon za proizvodnju košulja u koji će u prvoj fazi izgradnje uložiti više od 5 milijuna kuna i zaposliti 25 radnika.

Investicijski projekt izgradnje novog pogona započet će sutrašnjim potpisivanjem Ugovora između Potomca i Nove Gradiške o prijenosu vlasništva posjeda za izgradnju vlastitog proizvodnog pogona košulja Croata u Industrijskom parku Nova Gradiška, izvijestili su iz Potomca.

Otvaranju proizvodnje košulja Croata u Novoj Gradišci, kažu, pogoduje i činjenica da Potomac već duže vrijeme u obližnjem mjestu Davoru proizvodi kravate i rupce Croata, te je tamo razvio stručne kadrove.

Košulje Croata na hrvatskom su tržištu prisutne pet godina, a riječ je o ekskluzivnim košuljama za poslovne ljude.

Potomac je hrvatski proizvođač kravata, marama i šalova, zapošljava oko 140 djelatnika. Tvrtku su 1990. godine osnovali poduzetnici Marijan Bušić i Zlatko Penavić, a prvi butik otvorili su godinu kasnije u Zagrebu. Danas uz hrvatsko tržište, Potomac posluje u Australiji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Irskoj, Japanu, Makedoniji, Njemačkoj, Peruu, SAD-u, Švedskoj, Španjolskoj i Turskoj.

Tvrtka ima vlastitu proizvodnju u kojoj je zaposleno 50 radnika, većinom u mjestu Davor u novogradiškoj Posavini. Godišnje proizvode 150 tisuća komada kravata i drugih proizvoda od svile.

Hina