Info servis

Internet u pretežno poslovne svrhe koristi 57 posto zaposlenika

Više od polovice hrvatskih zaposlenika, njih 57 posto, na svojim se radnim mjestima koristi internetom većinom za poslovne potrebe iako određeno vrijeme odvoje i za privatne potrebe, 13 posto internet koristi isključivo za poslovne potrebe, 11 posto podjednako za poslovne i privatne potrebe, a 9 posto ih uopće ne koristi internet, pokazuje istraživanje internetskog portala www.posao.hr.

U tom istraživanju provedenom tijekom veljače, sudjelovalo je 874 ispitanika, najviše iz Zagreba i Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Osječko-baranjske županije.

Više od 60 posto zaposlenika troši pet radnih sati tjedno pretražujući internet za privatne potrebe, četvrtina ih provede više od 10 radnih sati, dok 5 posto njih odvoji i više od 20 sati tjedno za privatne akcije na internetu.

Ispitanici su naveli da internet najčešće koriste za razmjenu osobnih e-mail poruka, posjete stranicama za pronalazak posla i unapređivanje karijere, čitanje vijesti i korištenje on-line bankarstva.

Istraživanje portala posao.hr pokazalo je da 39 posto tvrtki koristi filtre kako bi spriječile primanje sadržaja određenih multimedijskih formata na poslovne e-mail adrese zaposlenika, dok 29 posto tvrtki ograničava pristup određenim sadržajima na internetu.



Croatiabiz