Info servis

Predstavljen projekt poslovne mreže jugoistočne Europe - SEE Network

U cilju jačanja i promocije prekogranične suradnje u regiji, Hrvatska se preko Udruge poslovnih savjetnika, kao regionalnog partnera, uključila u projekt regionalne gospodarske suradnje, projekt poslovne mreže jugoistočne Europe - SEE Network, koji je danas predstavljen gospodarstvenicima.

Projekt SEE Network je nastao u sklopu projekta RECCO (Regional Development through Competence and Cooperation) u okvirima Pakta o stabilnosti, a uz Hrvatsku u njega su uključene i Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija i Crna Gora i Albanija te Njemačka, kao glavni vanjski partner zadužen za koordinaciju projekta u prve dvije godine.

Naime, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova zaduženo je za financijsku potporu, konzultantska tvrtka InWent za upravljanje, a također njemačka konzultantska kuća ILTIS za koordinaciju projekta.

Projekt će u svakoj od tih zemalja provoditi centri za poslovne usluge (Business Service Centar - BSC), a voditeljica tog centra za Hrvatsku Antonija Mršić je pojasnila da je svrha SEE Networka putem regionalne suradnje ostvariti povoljniju klimu i uvjete za strana ulaganja, trgovinu, rast zapošljavanja te razmjenu znanja.

BSC centri će pak malom i srednjem poduzetništvu pružati servisne informacije, mogućnost razmjene znanja, treninga te konzultantskih usluga, kao i uspostavu kontakata s potencijalnim poslovnim partnerima u zemljama Europske unije te jugoistočne Europe.

Regionalni će BSC centri biti povezani zajedničkom web-platformom www.see-network.com na kojoj će, među ostalim, biti i oglasni prostor za oglašavanje poduzetnika, čime će poduzetnici, rekla je Mršić, jednostavnije dobivati informacije o stanju ponude i potražnje na regionalnoj razini.



Hina