Info servis

Na sajmu igračaka u Njemačkoj očekuje se rekordan broj izlagača

Sajam igračaka u Nurembergu, koji će se održati idućeg tjedna, imat će rekordnih 2.785 izlagača, najavio je u četvrtak izvršni direktor tvrtke za organizaciju sajma Ernst Kick.

Glavna svjetska godišnja izložba novih igračaka, koja počinje 2. veljače a bit će otvorena samo za poslovne kupce, predstavit će milijun proizvoda za djecu i one koji se tako osjećaju.

Kina nastavlja biti dominantni svjetski izvoznik igračaka, kazao je Kick. Ona će ove godine u Nurembergu imati 29 izlagača više nego prošle godine, s još većim brojem izlagača stavljenih na listu čekanja. Sveukupno će tijekom šest dana sajma biti predstavljeni izlagači iz 63 države.

Kick je kazao da su se organizatori trudili ostvariti ravnotežu između kompanija igračaka s brand imenima i takozvanih proizvođača za masovno tržište. Na briefingu o trenutnom stanju industrije igračaka, stručnjaci u Nurembergu kazali su da elektronički elementi dolaze u mnoštvo novih igračaka, uključujući u igračke za igre na otvorenom. Rastući trend prodaje igračaka i slastica zajedno u jednom proizvodu reflektirat će se na sajmu u "kampu slatkiša". "Postoji velika naklonost između te dvije industrije", ustvrdio je Kick.

Na sajmu u južnom njemačkom gardu očekuje se 75.000 posjetitelja iz 100 zemalja, od kojih 45 posto izvan Njemačke i 75 posto poslovnih trgovaca. Osim dječjih igračaka, na izložbi će se predstaviti modeli željeznica i ostali proizvodi koji privlače i odrasle.



Hina