Info servis

Prime Tass otvara ured u Hrvatskoj

Jedna od vodećih ruskih agencija za gospodarske informacije 'Prime Tass' otvara stalni ured u zagrebu, priopćeno je iz te agencije.

Početak rada Prime Tass-a u Hrvatskoj predviđa se za prve dane veljače, kaže šef Ureda Andrej Krasnov te dodaje da je otvaranje ureda dio postupnog programa razvoja agencije radi dobivanja poslovnih informacija o Hrvatskoj za ruske poslovne ljude i tvrtke.

Ured će se baviti skupljanjem i širenjem poslovnih vijesti i analitičkih informacija o gospodarstvu, industriji, financijskim institucijama, tržištima vrijednosnica, nekretnina i turizma Hrvatske i drugih zemalja regije i to na ruskom jeziku, kaže se u priopćenju Prime Tass-a.

U Prime Tass-u očekuju da će otvaranje zagrebačkog ureda podići razinu razmjene informacije između poslovnih krugova Rusije i Hrvatske te pružiti hrvatskim tvrtkama i poslovnim ljudima mogućnost izravnog ulaska na tržiste gospodarskih informacija Ruske Federacije i nalaženja poslovnih partnera u Rusiji.

Agencija Prime Tass osnovana je 1996. godine, a osnivači su Općeruska informacijska agencija ITAR-TASS, koja ima 35 posto dionica te privatna poslovna grupa PRIME sa 65 posto dionica, koja kontrolira niz najvećih banaka Rusije.

Prime Tass izdaje cijeli spektar informacijskih proizvoda: on-line vijesti, analitičke preglede, baze podataka te specijalizirane ekonomske i financijske proizvode. Nudi više od 300 vijesti dnevno na ruskom i engleskom jeziku. Glavni korisnici su najveće financijske institucije te ruske industrijske tvrtke, vodeća sredstva javnog informiranja, kao i državna tijela Ruske Federacije.

Prime Tass je i partner Centralne Banke Ruske Federacije za izdavanje niza informacijskih proizvoda, a osim toga izvodi niz zajedničkih projekata sa međunarodnom informacijskom grupom Dow Jones Newswires. Agencija ima 250 zaposlenih, a glavni ured je u Moskvi.

Prema ocjeni agencije Gallup Media Russia, Prime Tass kontrolira gotovo jednu trećinu tržišta poslovnih informacija u Ruskoj Federaciji, kaže se u priopćenju.

Hina