Info servis

Predstavljen priručnik o društveno odgovornom poslovanju 'Časno do pobjede'

Predstavništvo Programa Ujedinjenih naroda za za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj predstavilo je priručnik za društveno odgovorno poslovanje 'Časno do pobjede'.

Priručnik je izrađen po ugledu na publikaciju koju je 2000. godine izdala britanska organizacija 'Poslovni svijet u društvenoj zajednici' (Business in the Comunnity), koja poslovnom sektoru daje preporuke o primjeni programa društvene odgovornosti.

Hrvatsko izdanje pripremila je koordinacijska skupina u kojoj su sudjelovali pripadnici poslovne i akademske zajednice te nevladinih organizacija, koja je prilagodila tekst britanskog izvornika hrvatskoj poslovnoj praksi i okružju.

Priručnik pokriva sedam područja društveno odgovornog poslovanja, koja su obrađena u posebnim brošurama. To su misija i vrijednosti, ljudski potencijali, tržište, okoliš, društvena zajednica, ljudska prava, temeljna načela te ostale ključne inicijative.

U svakom poglavlju, odnosno posebnoj brošuri, prvo se pojašnjava zašto je to područje važno u poslovanju, koje su prednosti angažiranja poduzeća na tom području te se daju konkretni savjeti o koracima koje je moguće provesti. Isto tako, daju se upute kako mjeriti učinke programa društvene odgovornosti te kako o njima izvještavati. Sve upute su razrađene za poduzeća koja tek počinju osmišljavati svoje programe, za ona koja imaju određena iskustva te za ona najnaprednija.

Predstavljajući koncept društveno odgovornog ponašanja, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev ocijenio je da društveno odgovorno ponašanje, uz neprijepornu etičku komponentu, za poduzeća koja ga provode znači i dodanu vrijednost koja se na dulji rok očituje kroz povećanje dobiti. Riječ je, kaže Afanasijev, o isplativom dugoročnom ulaganju, a tu tezu potvrdio je i glavni direktor IBM-a u Hrvatskoj Ivan Vidaković.

Praksa društvene odgovornosti poduzeća započela je kao sredstvo upravljanja rizicima u velikim multinacionalnim kompanijama koje su bile izložene napadima zbog svoje politike prema okolišu ili zaposlenicima. Bit društveno odgovornog ponašanja je u tome da kompanije prema okolišu, zaposlenicima, vlasnicima i društvenoj zajednici, prakticiraju standarde koji su iznad onih koje propisuje zakon.

U Velikoj Britaniji, primjerice, više od 70 posto poduzeća posluje po načelima društveno odgovornog ponašanja, a Dow Jones i FTSE imaju posebne indekse društveno odgovornih poduzeća.



Hina