Info servis

Predstavljen program Muenchenskih sajmova za 2006.

Zagrebačka tvrtka Belimpex, koja je zadnjih deset godina zastupnik Muenchenskog sajma za Hrvatsku, predstavila je danas sajamske priredbe koje će se iduće godine održati na sajamskom prostoru u Muenchenu.

Riječ je o ukupno 46 većih sajmova i izložbi, od čega je 15 priredbi u organizaciji tvrtke Sajam Muenchen, pet u okviru obrtničkih sajmova Društva za obrtničke sajmove-GHM te 25 većih gostujućih priredbi.

Sajamska godina 2006. u Muenchenu počet će, kako je kazao direktor Belimpexa Anton Belan, sajmom "ISPO Winter 06", koji se održava od 29. siječnja do 1. veljače, a riječ je o jednom od vodećih europskih specijaliziranih sajmova za sportsku opremu i modu.

Belan je izdvojio i međunarodne sajmove satova i nakita-Inhorgenta te putovanja-CBR (sredinom i krajem veljače), obrtništva-IHM (sredinom ožujka), proizvodne tehnologije i automatizacije-Metav te biotehnologije-Analytica (u travnju) i druge. Sajamska godina završit će u prosincu tradicionalnim sajmom hrane i pića-Food&Life.

Na mnogim od tih sajmova tradicionalno sudjeluju i hrvatski izlagači, a značajan je i odaziv hrvatske stručne publike, koji se iz godine u godinu povećava.

Dodao je da je tijekom 2005. Hrvatska odnosno njenih 200-ak tvrtki sudjelovalo na 12 sajamskih izložbi u sklopu Muenchenskog sajma, dok je broj posjetitelje iz Hrvatske prešao brojku od pet tisuća.

Belan ističe i da su Muenchenski sajmovi, osim blizine Bavarske, kao velikog izvoznog tržišta, značajni i za direktne poslovne kontakte te je pozvao hrvatske tvrtke da posjete te sajmove ili kao izlagači ili kao posjetitelji.

Iznio je i podatke da je Sajam Muenchen-Koncern tijekom ove godine ostvario promet od 225 milijuna eura, a ukupno je održano 22 sajma i 231 gostujuća priredba. Izlagača je bilo nešto više od 33 tisuće (10 posto više nego u 2004.) iz 102 zemlje svijeta, a sajmove je posjetilo oko 2 milijuna ljudi iz 205 zemalja svijeta.

Hina