Info servis

Dodijeljene plakete 'Zlatna kuna' HGK-Komore Zagreb

U sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb danas su, među ostalim, dodijeljene plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima za ostvarene poslovne rezultate te za dostignuća na području inovacija kao i u povodu značajnih obljetnica.

U kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba Zlatnu plaketu Komore Zagreb dobila je tvrtka Končar - Energetski transformatori, dok je s područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji nagrađena tvrtka Beton - Lučko.

Zlatnu plaketu u kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba dobio je Mobis-electronic, dok je s područja Zagrebačke županije nagrađena samoborska tvrtka DIV.

U kategoriji malih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba Zlatnu plaketu je dobio je DiaTel, a tvrtka MGH iz Zaprešića dobitnica je plakete u ovoj kategoriji s područja Zagrebačke županije.

Zlatnu plaketu za inovativna dostignuća dobili su pak autor inovacije "Brojač osovina BO 1" Zvonimir Viduka, te inovacija 'Broccolin', autora Zorana i Rudija Rudeša iz Samobora.

Posebno priznanje Komore Zagreb za dugogodišnje uspješno poslovanje dodijeljeno je tvrtki Iris u povodu 40 godina njezinog postojanja.

Prema riječima predsjednika HGK-Komore Zagreb Zlatana Froehlicha, nagrađene tvrtke pokazale su izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti, što je pretpostavka daljnjeg razvoja i sudjelovanja na zahtjevnom svjetskom tržištu roba i usluga.

Govoreći o radu Komore u ovoj godini Froehlich je kao ključni događaj godine ocijenio početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom, ističući da u radnim skupinama za pregovore sudjeluje oko 40 djelatnika HGK-a, od kojih su i dva glavna pregovarača, zadužena za šest poglavlja pregovora.



Hina