Info servis

Poslovno vođenje ključ je uspješnog biznisa

Izazovi poslovnog vođenja, uspješni primjeri skandinavskog tipa leadershipa i novi trendovi poslovnog upravljanja biti će tema holističkog poslovnog seminara «Uvod u poslovno vođenje» koji će se u petak 25. studenog održati u novoj vijećnici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Seminar će održati mr. sc. Ratka Jurković, stručnjakinja iz područja poslovnog vođenja, educirana na prestižnoj Norveškoj školi za ekonomiju i poslovnu administraciju u Bergenu.

Kompleksnost poslovnog upravljanja dovodi do potrebe za kvalitetnim vodstvom koje postaje temeljna komponenta uspješnog biznisa. Poslovno vođenje je kompleksni fenomen koji uključuje primjenu određene vrste utjecaja i moći u organizaciji na splet različitih ljudi, procesa i situacija. Pojmovi kao što su vođa i menadžer nisu ekvivalentni jer biti dobar menadžer nije isto što i biti dobar vođa, budući da menadžer izvršava ciljeve a vođa ih stvara.

Mr. sc. Jurković direktorica je norveško-hrvatske kooperacije konzultanata Svan Consulting i ujedno prva Hrvatica koja je magistrirala na prestižnoj Norveškoj školi za ekonomiju i poslovnu administraciju u Bergenu. Na CEMS (Community of European Management Schools) u Bergenu kao izvanredni profesor vodila je seminar iz poslovne etike.

Cilj ovog holistički baziranog seminara je provesti sudionike kroz kompleksnost poslovnog vođenja, uz teme kao što su učinkovito vođenje radi postizanja produktivnosti i efikasnosti, upravljanje sobom i svojim vremenom, upravljanje promjenama i slično. Seminar je namijenjen srednjem i visokom menadžmentu, poduzetnicima i ostalim profesionalnim osobama koje žele produbiti svoje vještine vođenja i razumijevanja ljudi, sebe i procesa u turbulentnom poslovnom okruženju.

Croatiabiz