Info servis

Predstavljen novi investicijski fond za nekretnine Terra Mediterranea

Pulsko društvo za upravljanje investicijskim fondovima Terra Invest predstavila je danas svoj novi, drugi fond za ulaganje u nekretnine pod imenom Terra Mediterranea, čije će se dionice moći upisati na Zagrebačkoj burzi od ponedjeljka, 24. listopada do sredine prosinca ove godine.

Kako je na konferenciji za novinare najavio predsjednik Uprave Terra Investa Mladen Ivančić, plan je javnom ponudom dionica prikupiti imovinu od oko 10 milijuna eura, odnosno dvostruko veću od imovine prvog fonda, Terra Firma.

Cijena jedne dionice bit će tisuću kuna, a banka srbnik te agent emisije dionica Terra Mediterranea je Hrvatska poštanska banka.

Ivančić je ujedno i najavio osnivanje još nekoliko fondova za ulaganje u nekretnine pod upravljanjem Terra Investa, ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu.

Terra Mediterranea bavit će se ulaganjem u nekretnine na području cijele jadranske obale, za razliku od Terra Firme, čija su ulaganja bila ograničena na područje Istre.

Iako fond još uvijek nije započeo s realizacijom projekata, Ivančić je kazao kako se već razmatraju zemljišta na području Splita, Hvara, Brača i Dubrovnika, ali i naglasio da cilj fonda ipak nije ulaganje u ekskluzivne projekte i destinacije.

Strategija ulaganja neće se ograničiti samo na građevinska zemljišta, već i na poslovne prostore, trgovačke centre, industrijske zone, poljoprivredna zemljišta i sl., ali i u primjerice specijalizirane sadržaje, poput razvoja turističke ponude za starije osobe ili zdravstveni turizam.

Postojeći fond, Terra Firma, čija je javna ponuda dionica na Zagrebačkoj burzi realizirana u veljači ove godine, do sada je imovinu, koja je krajem rujna iznosila nešto manje od 42 milijuna kuna, uložila u deset zemljišta na području Istre.

Riječ je o po tri zemljišta na području Vodnjana i Medulina, dva zemljišta u Puli te dvije zgrade u općini Marčana, na kojima će se razvijati uglavnom stambeno-turistički objekti. Razvoj tih projekata, dodao je, moguć je kroz njihovu prodaju, najam ili pak upravljanje s partnerima.

Hina