Info servis

Predstavljen frankfurtski sajam "light+building 2006"

U Frankfurtu na Majni iduće će se godine, od 23. do 27. travnja, održati 4. međunarodni specijalizirani sajam arhitekture i tehnike "light+building", na kojem se na izložbenom prostoru od oko 110 tisuća četvornih metara očekuje nastup oko dvije tisuća izlagača iz cijelog svijeta.

Program toga sajma najavili su na današnjoj međunarodnoj konferenciji u Zagrebu predstavnici frankfurtskog sajma (Messe Frankfurt) i zagrebačka tvrtka Poslovne komunikacije, zastupnik toga sajma.

Osim hrvatskih novinara na konferenciji su bili prisutni novinari i predstavnici tvrtki iz Češke, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Sajam "light+building" u Frankfurtu se održava svake dvije godine, a predstavlja četiri sektora važna za izgradnju i opremanje zgrada i drugih objekata - rasvjetu, elektrotehniku i elektroinženjering, kućnu i automatizaciju objekata te arhitektonske sustave.

Novost na sajmu 2006. bit će, po riječima njegove direktorice Marie Hasselman, predstavljanje proizvoda i rješenja sigurnosne tehnike i tehnologije koja postaje sve važnija za zaštitu stambenih, poslovnih i drugih objekata. Veća pažnja nego prije posvetit će se i računalnim sustavima u gradnji.

Na zadnjem sajmu, 2004., zabilježeno je po 6 posto više posjetitelja (ili njih 116 tisuća) i izlagača (njih 1.970) nego 2002.

Oko 30 posto posjetitelja i više od 50 posto izlagača dolaze izvan Njemačke odnosno iz inozemstva, a među njima se, iako u malom broju, nalaze posjetitelji i tvrtke iz Hrvatske. Očekuje se da će promocija toga sajma u Zagrebu pridonijeti i njegovoj većoj posjećenosti iz Hrvatske.

Hina