Info servis

Biznis.hr prijavio business.hr Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja

Nakladnik internet stranice biznis.hr (www.biznis.hr) podnjelo je prijavu Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja protiv društva nakladnika internet stranice business.hr (www.business.hr).

Prijava je podnesena iz razloga što nakladnik internet stranice www.business.hr narušava tržišnu poziciju nakladnika internet stranice www.biznis.hr.

Dagens Industri Zagreb d.o.o. obavlja istu djelatnost na internetu s jednakim nazivom kao i društvo Conclusio d.o.o, a takav njihov postupak dovodi do velike zbrke. Na taj način ugrožava ime i tržišnu poziciju koju je nakladnik Conclusio d.o.o. do sada gradio.

"Neugodno sam iznenađen načinom na koji je nakladnik Dagens Industri Zagreb d.o.o. htio zauzeti tržišnu poziciju. Nastalom situacijom stvara se zbunjujuća atmosfera za korisnike web sadržaja, kao i za poslovne suradnike oba poduzeća. Smatram da bi se ovaj problem mogao riješti da nakladnik stranice www.business.hr promijeni naziv svoje internetske stranice kako bi se na tržištu mogli razlikovati", izjavio je Vedran Petrović, urednik internet stranice www.biznis.hr.

Croatiabiz