Info servis

Microsoft Hrvatska od Navisiona očekuje prihod od 10 milijuna dolara

Microsoft Hrvatska i tvrtke partneri očekuju u slijedeće tri godine uprihoditi u Hrvatskoj oko 10 milijuna američkih dolara od poslovnog rješenja Navision 4.0, kazao je danas direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić na predstavljanju hrvatske inačice sustava Navision 4.0 za mala i srednja poduzeća.

Majetić je kazao da taj iznos uključuje i vrijednost licenci i konzultantskih usluga, pri čemu oko 20 do 30 posto ukupnog iznos posla otpada na licencu.

Ocjenio je i da će hrvatske tvrtke, zbog približavanja Hrvatske Europskoj uniji, u idućim godinama pojačano ulagati u informatizaciju te da je lokalizacija sustava Navision na hrvatski jezik njihov doprinos prihvaćanju novih tehnologija.

Govoreći o očekivanim ukupnim prihodima Microsoftove zajednice u Hrvatskoj, Majetić je kazao da oni rastu godišnje oko 30 posto, te bi u 2005. mogli doseći 100 milijuna američkih dolara ukupnih prihoda.

Microsoft se u razvoju Navision rješenja usredotočio na poboljšanje korisničkih mogućnosti, bolji uvid u poslovanje, jednostavnije povezivanje, smanjenje ukupnog troška vlasništva i lakšu prilagodbu sustava. Sustav nudi bolji uvid u ključne poslovne informacije, poboljšanu kontrolu financijskog poslovanja, a u isto vrijeme omogućava brzu implementaciju, jednostavno prilagođavanje potrebama korisnika i održavanje bez ometanja poslovnog procesa.

Microsoftovo poslovno rješenje Navision 4.0 preveden je na 41 svjetski jezik, a trenutno ga koristi preko 45 tisuća organizacija diljem svijeta.



Hina