Info servis

Austrijsko gospodarsko izaslanstvo posjetilo HFP

Austrijsko gospodarsko izaslanstvo koje boravi u Hrvatskoj u sklopu službenog posjeta predsjednika Republike Austrije Thomasa Klestila, posjetilo je danas Hrvatski fond za privatizaciju (HFP).

Kako su priopćili iz HFP-a, delegaciju u kojoj su bili predstavnici 44 austrijskih tvrtki iz svih industrijskih grana vodio je zamjenik predsjednika Austrijske gospodarske komore Adolf Moser.

Zamjenik predsjednika HFP-a Krešimir Starčević upoznao je austrijske poslovne ljude s dosadašnjim tijekom privatizacije u Hrvatskoj i programom za slijedeće razdoblje.

Naglasio je kako je u HFP-u objedinjen sav državni portfelj, koji je ranije bio razasut po različitim državnim agencijama i institucijama, što je umnogome olakšalo i ubrzalo provedbu privatizacije. Starčević je austrijske gospodarstvenike informirao i o sastavu portfelja predviđenog za privatizaciju, kao i zakonskim reguliranjem tog procesa.

Članovi izaslanstva posebno su se zanimali za privatizaciju industrije šećera u Hrvatskoj, kao i koncerna Končar te za propise koji reguliraju privatizaciju poljoprivrednog zemljišta i nekretnina u državnom vlasništvu.

Hina