Info servis

Sisačkom Sinacu certifikati upravljanja sigurnošću

Tvrtki Sinaco danas su na prigodnoj svečanosti u Rafinerijskom domu u Sisku uručeni certifikati o uspostavi integriranih sustava upravljanja sigurnošću.

Dobivanjem certifikata Sinaco je postala 15. tvrtka u Hrvatskoj koja je usvojila visoke međunarodne standarde sustava kvalitete, okoliša, zdravlja i sigurnosti, istaknuto je na svečanosti.

Direktor Sinaca Jozo Bazina podsjetio je da je tvrtka osnovana kao društvo za sigurnost INA-nih kompanija 1. lipnja 2003. godine sa 505 zaposlenih, dok sada ima 539 zaposlenih, poslovne centre u Sisku, Zagrebu i Rijeci, te poslovne jedinice u Vinkovcima, Đurđevcu i Splitu.

Ugovorom s INA-om bilo je planirano da se Sinaco osamostali do kraja ove godine, ali tvrtka će već 1. rujna počela samostalno poslovati, rekao je Bazina.

Uvođenjem integriranog sustava upravljanja Sinacu je, ističu, olakšano poslovanje i upravljanje kvalitetom poslova zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša i zaštite osoba i imovine koje obavlja za INA-ine kompanije.

Certificiranje je obavila tvrtka CRO CERT, čiji certifikati imaju međunarodnu vrijednost jer nose oznake Međunarodnog udruženja ustanova za certificiranje IQnet-a.

Hina