Info servis

Vidaković: slijedeći tjedan odluka da li sporazumni ili jednostrani raskid ugovora

Nadzorni odbor (NO) tvrtke Viator&Vektor na svojoj bi sjednici slijedećeg tjedna trebao odlučiti da li će raskid ugovora sa šibenskom Tvornicom lakih metala (TLM) biti sporazuman ili jednostran, kazao je direktor tvrtke Viator&Vektor Zagreb Ivica Vidaković, komentirajući današnju odluku Nadzornog odbora TLM-a da se sporazumno raskinu ti ugovori.

Vidaković je rekao da će tražiti povrat dosad uplaćenog novca po ugovoru o prodaji, a riječ je o 825 tisuća kuna, dodajući da su imali i dosta troškova oko toga natječaja.

Nadzorni odbor TLM-a odlučio je danas da se sporazumno raskine ugovor Viator&Vektorom o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine TLM-ove poslovne jedinice Transport, vrijedan 1,6 milijuna kuna, kao i trogodišnji Ugovor o poslovnoj suradnji tih tvrtki.

Ti su ugovori, sklopljeni sredinom kolovoza, izazvali prosvjede i blokadu TLM-a od strane dalmatinskih prijevoznika koji tvrde da im je time ugrožena egzistencija.

Predsjednik Nadzornog odbora TLM-a i pomoćnik ministra gospodarstva Petar Tolić izrazio je danas uvjerenje da bi predstavnici Viator&Vektora mogli pristati na sporazumni raskid tih ugovora.

Hina