Info servis

PPK Valpovo smanjilo gubitak

PPK Valpovo u prvih je šest mjeseci ove godine poslovalo s neto gubitkom od 12,15 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka za 1,06 milijuna kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, kada je gubitak iznosio 13,2 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Nagativni financijski rezultat, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, posljedica je sezonskog utjecaja u ovom dijelu godine. Pokušava se stabilizirati poslovanje, ali to, kažu u tvrtki, ide vrlo sporo, jer se još uvijek osjećaju posljedice dugogodišnjih neriješenih vlasničkih odnosa.

Ukupni prihodi PPK Valpova u prvom su polugodištu ove godine iznosili 74,39 milijuna kuna i bili su 5,2 posto viši nego u isto lanjsko doba, a povećani su i ukupni rashodi, za 3,1 posto, na 86,5 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji iznose 67,02 milijuna kuna i bilježe rast od 8,3 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 13,9 posto, na 2,5 milijuna kuna.

Ukupni su rashodi PPK Valpova u prvom polugodištu iznosili 86,5 milijuna kuna, i porasli su za 3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Iz tvrtke pritom napominju kako su zbog promjene u politici nabave smanjeni troškovi sirovina i materijala, te proizvodnih usluga, dok ostali troškovi bilježe neznatan rast.

U komentaru Uprave navodi se i kako je likvidnost tvrtke poboljšala budući su nakon nekoliko godina ponovo povukli određena likvidna sredstva od poslovne banke, što im je omogućilo da riješe neke dospjele obveze i na taj način poboljšaju ukupnu likvidnost.

Hina