Info servis

Vodičanka u prvom polugodištu s manjim gubitkom nego lani

Hotelsko-ugostiteljska tvrtka Vodičanka iz Vodica prvo je ovogodišnje polugodište završila s 6,1 posto manjim gubitkom u poslovanju nego je bio u istom lanjskom razdoblju, odnosno s 4,6 milijuna kuna gubitka, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Iako su ukupni prihodi Vodičanke u prvoj polovici ove godine od 30,01 milijun kuna bili za oko 5 milijuna kuna manji nego u lanjskom prvom polugodištu, za 13,1 posto, na 34,65 milijuna kuna, u toj su tvrtki smanjeni i ukupni rashodi.

U strukturi ukupnih prihoda 27,5 posto ili 8,27 milijuna kuna odnosilo se na poslovne prihode, koji su u usporedbi s lanjskih prvih šest mjeseci porasli 9,9 posto. Financijski su im prihodi od 1,84 milijuna kuna pak bili manji za 39,8 posto, a imali su i 18,4 posto manje izvanredne prihode nego lani, odnosno 19,9 milijuna kuna.

Kod ukupnih rashoda pak Vodičanka je u prvom ovogodišnjem polugodištu zabilježila porast poslovnih rashoda od 25,7 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine, na 21,5 milijuna kuna, od čega su materijalni i troškovi prodane robe porasli 25,5 posto, a osoblja za 2,1 posto. Financijski su i izvanredni rashodi smanjeni za 27,7, odnosno za 46,7 posto.

Za poslovne rezultate u prvom polugodištu iz Vodičanke u izvješću napominju da je očekivan zbog sezonskog poslovanja. Dodaju da su poslovali i uz određene probleme s likvidnošću, ali da zahvaljući kratkoročnom kreditiranju poslovne banke uspijevaju podmiriti svoje obveze.

Ističu pritom i da je poslovanje tvrtke opterećeno velikim kreditnim zaduženjima iz prethodnih godina, a koji se odnose na kredite za obnovu ratom oštećenih hotelskih zgrada.



Hina