Info servis

TLM Transport prodan Viator&Vektoru

Šibenska Tvornica lakih metala (TLM) i tvrtka Viator&Vektor Zagreb potpisali su danas Ugovor o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine TLM-ove poslovne jedinice Transport, vrijedan 1,6 milijuna kuna, a istodobno je potpisan i trogodišnji Ugovor o poslovnoj suradnji tih tvrtki.

Oba ugovora, koje su potpisali predsjednik uprave TLM-a Ivo Koštan i Ivica Vidaković, direktor Viator&Vektora Zagreb, članice slovenske grupe Viator&Vektor, dio su početka privatizacijskog procesa TLM-a, istaknuto je na današnjem potpisivanju ugovora u Šibeniku.

Ugovorena je trogodišnja poslovna suradnja, prema kojem će ta tvrtka prevoziti svu robu iz TLM, odnosno za sva tri društva u grupi TLM, te davati u najam sredstva za unutarnji transport, te usluge održavanja vozila. Nadalje, nakon isteka roka od tri godine, u slijedeće dvije godine, Viator&Vektoru pripada pravo prednosti kod sklapanja poslova koji se odnose nas usluge regulirane ugovorom o poslovnoj suradnji.

Također se Viator&Vektor tim ugovorom obvezao da će pri organizaciji prijevoza s kooperantima usko surađivati s prijevoznicima iz Šibensko-kninske županije, oko 50 malih prijevoznika.

"Transport" je prva poslovna jedinica TLM-a koju je ta tvrtka prodala po objavljenom natječaju, a u sklopu programa ubrzane privatizacije donesenog u veljači ove godine.

U kupoprodajnu cijenu uključeno je 21.065 metara četvornih nekretnina, 5.290 metara četvornih površina za održavanje vozila, te 3.238 metara četvornih skladišnog prostora.

Iz Viator&Vektoru naglašavaju obvezu preuzimanja svih 58 radnika "Transporta" i zapošljavanje najmanje 35 novih, te da će u iduće tri godine uložiti 2 milijuna eura iz vlastitih sredstava u unaprjeđenje transportne djelatnosti, obnovu i povećanje voznog parka, modernizaciju servisnih radionica, osuvremenjivanje informacijske tehnologije i opreme, te uređenje objekata za uspostavljanje logističkog centra.

Najavljujući zapošljavanje i većeg broja radnika od ugovorenog, Vidaković je najavio otvaranje logističkog transportnog centra za Dalmaciju u Šibeniku, pod imenom Transportno-logistički centar Južna Hrvatska.

Predsjednik Uprave Skupine Viator&Vektor Zdenko Pavček je naglasio da će u suradnju s grupom TLM uključiti i sva ostala društva iz grupe, posebice Tovarnu vozil Maribor i Sistemsku tehniku iz Ravne na Koroškem.

Predsjednik TLM-ove uprave Ivo Koštan odbacio je pritom sve optužbe Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, koji su najavili da će od 20. kolovoza, u znak mirnog prosvjeda, svakodnevno sporo voziti svoje kamione od TLM-ovih pogona do Vodica jer, kako su naveli, "u objavljenom natječaju nije pisalo da prodaja 'Transporta' znači i ekskluzivan trogodišnji ugovor o prijevozu cjelokupnog TLM-ovog asortimana".

Koštan je stoga pročitao članak iz ponudbene dokumentacije koja je bila dostupna svima koji su se javili na natječaj za kupnju "Transporta", u kojem izrijekom stoji da će prvenstvo kod prijevoza robe iz TLM -a imati tvrtka koja kupi poslovnu jedinicu "Transport".



Hina