Info servis

Raiffeisen vrijednosnice predstavile Podravku austrijskim fond menadžerima

Raiffeisen Vrijednosnice iz Zagreba i Raiffeisen Centrobank iz Beča organizirali su u Beču četiri zasebne prezentacije prehrambene industrije Podravka vodećim austrijskim investicijskim fondovima - Generaliju, Raiffeisen KAG-u, BEWAG Investu i Sparinvestu.

Poslovanje i poslovne rezultate Podravke najuglednijim austrijskim fond menadžerima predstavili su tijekom jučerašnjeg dana članica Uprave Podravke Nevenka Cerovsky i Tomislav Rukavina, izvršni direktor upravljanja imovinom, objavili su iz zagrebačke Raiffeisenbank.

Taj jednodnevni road show Podravke u Austriji rezultat je povećanog interesa koje specijalizirani institucionalni investitori pokazuju za ulaganje na hrvatsko tržište, posebice za Podravku kao jednu od vodećih kompanija na tržištu.

Nevenka Cerovsky istaknula je kako je izravan kontakt s investitorima dio Podravkine poslovne prakse i to ne samo u Hrvatskoj, no, dodala je, ovo je prvi iskorak u tom smjeru na austrijskom tržištu.

Raiffeisen Centrobank je ekskluzivna investicijska banka Raiffeisen Grupe u Austriji, specijalizirana za dionice i srodne vrijednosne papire, čiji su klijenti i četiri investicijska fonda kojima je predstavljena Podravka.

Hina