Info servis

VIPnet zatražio dozvolu za fiksnu telefoniju

Tvrtka VIPnet, pružatelj usluga mobilne telefonije i Interneta, predala je danas Agenciji za telekomunikacije zahtjev za dozvolu za fiksnu telefoniju čime želi zaokružiti svoju ponudu telekom usluga posebno za poslovne korisnike.

Naglasila je to predsjednica Uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab na godišnjoj konferenciji za novinare povodom 6. obljetnice rada te tvrtke u Hrvatskoj.

Ulazom i u fiksnu telefoniju VIPnet žele postati broj jedan za integrirana telekomunikacijska rješenja poslovnim korisnicima u Hrvatskoj, kazala je Magenschab.

Govoreći o poslovnim rezultatima VIPneta u zadnjih godinu dana, financijski direktor Dino Dogan istaknuo je da su 20 posto svojih prihoda u tom razdoblju uložili u korisnike, a gotovo 10 posto u više od tisuću zaposlenih.

U tom su razdoblju kapitalno investirali 700 milijuna kuna, od čega 132 milijuna kuna za UMTS koncesiju.

U prva tri mjeseca ove godine, kako je kazao, prihodi VIPneta su u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli 11 posto, na 83,5 milijuna kuna. Operativna dobit je pak porasla 19 posto na 33,9 milijuna kuna.

Dogan je kazao i da su krajem ožujka ove godine imali više od 1,3 milijuna korisnika, od kojih je oko 35 posto poslovnih.

Prosječni mjesečni račun VIPnetovog korisnika u prvom je tromjesečju ove godine iznosio 19 eura.

Tehnički direktor VIPneta Mladen Pejković naglasio je da je ta tvrtka tehnologijom treće generacije mobilne telefonije (UMTS i EDGE) u zadnjih pola godine već pokrio 30 posto hrvatskog teritorija te da će do kraja godine to sigurno biti i više.



Hina