Info servis

Predstavljen projekt poslovne zgrade Eurotower

Poslovna zgrada Eurotower, na uglu Ulice grada Vukovara i ulice Ivana Lučića u Zagrebu, trebala bi biti dovršena do kraja godine, a investitor tog nebodera, tvrtka Immokor, predstavila je danas Eurotower novinarima i poslovnim partnerima.

Immokor je tvrtka koju su osnovali zagrebačko privatno građevinsko poduzeće Hidrocommerce i podružnica austrijske leasing kuće Immorent, koja je u vlasništvu Erste banke, i to upravo u cilju financiranja 38 milijuna eura vrijednog Eurotowera.

U približno godinu dana od početka gradnje izgrađeno je 14 od 26 katova, koliko će imati Eurotower, a prema riječima direktora Hidrocommercea Borisa Kordića, za izgradnju svakog kata, zahvaljujući modernoj tehnologiji gradnje, treba oko 9 dana.

Glavni izvođač radova konstrukcije zgrade je tvrtka Porr - Hrvatska, a glavni izvođač konstrukcije je Hidrocommerce, koji je na projektu angažirao još nekoliko hrvatskih podizvođača.

Ukupna površina Eurotowera biti će 30.696 četvornih metara, od čega se 17.317 četvornih metara odnosi na poslovne prostore - po 975 četvornih metara na svakom katu, a uredi će se moći iznajmljivati u obliku otvorenog prostora ili prostora podijeljenog na manje jedinice. Također, imat će i 364 parkirna mjesta na pet podzemnih etaža garaže.

Cjelokupni poslovni prostor u Eurotoweru neće se prodavati, već iznajmljivati, a predstavnici agenta za najam tih poslovnih prostora, tvrtke Bradmore King Sturge, procjenjuju da će interes biti velik.

Naime, prema njihovoj analizi, Zagreb danas raspolaže s oko 500 tisuća četvornih metara poslovnih prostora, od čega petina zadovoljava moderne poslovne standarde. U naredne dvije godine očekuju izgradnju još oko 250 tisuća četvornih metara poslovnih prostora, od čega svega 20-tak tisuća u najatraktivnijoj, tzv. središnjoj poslovnoj zoni Zagreba, u koju spada i područje na kojem se gradi Eurotower.

Iako još uvijek ne znaju kolika će biti cijena najma prostora u tom objektu, ističu da se trenutno cijena kreće od 17 do 19 eura po četvornom metru u specijaliziranim poslovnim prostorima u centru grada, te ne očekuju da će se cijena i do kraja izgradnje Eurotowera na tom području znatnije mijenjati.

Hina