Info servis

Allianz još uvijek zainteresiran za Croatia Osiguranje

Njemački Allianz, nakon dva neuspjela pokušaja sudjelovanja u privatizaciji Croatia osiguranja, još je uvijek zainteresiran za ulazak u vlasništvo najvećeg hrvatskog osiguravatelja, izjavio je danas u Muenchenu direktor Allianza za regiju srednje i istočne Europe Klaus Junker.

Regija srednje i istočne Europe uopće je jedna od najprofitabilnijih regija za Allianz te širenje i jačanje na tom tržištu čini dio poslovne strategije tog osiguravatelja u narednim godinama.

Junker je tako izdvojio podatak o 18,4 milijuna kuna dobiti koju je Allianz ostvario u Hrvatskoj 2004., što je bila rekordna dobit za Allianz Zagreb d.d.

Zadovoljstvo vlasnika hrvatskog Allianza, dodao je Junker, iskazano je i odlukom da se sva dobit zadrži u Hrvatskoj za daljnji razvoj tvrtke.

Predstavljajući međunarodno poslovanje Allianza skupini hrvatskih novinara Junker je kazao kako su zadnje dvije godine donijele povratak profitabilnosti nakon kriznih 2001. i 2002. godine.

Tako je Allianz lani ostvario bruto premijski prihod od 88,2 milijarde eura, ukupni su prihodi iznosili 96,9 milijardi eura, a neto dobit 2,2 milijarde eura.

Allianz, koji po veličini bruto premijskog prihoda, predstavlja drugog osiguravatelja na svijetu, posluje u 70 zemalja svijeta, upošljava više od 162 tisuće ljudi.

U regiji središnje i istočne Europe taj osiguravatelj drži oko 13 posto tržišta, što je najveći udio među konkurencijom, kazao je Junker.

Hina