Info servis

CityExpress otvorio 10 novih poslovnica

CityExpress, tvrtka koja se bavi dostavom i prijenosom poslovne dokumentacije, proširila je mrežu svojih poslovnica otvaranjem 10 novih ureda diljem Hrvatske, od kojih je većina na otocima, a cijela investicija vrijedna je oko milijun kuna.

Nove poslovnice otvorene su u Vinkovcima, Biogradu, Korčuli, Hvaru, Braču, Krku i Ugljanju, a u tijeku je otvaranje poslovnica na Pagu, Cresu i Lošinju. U tim je poslovnicama zaposleno više od 30 novih zaposlenika, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici CityExpressa.

Otvaranjem tih poslovnica CityExpress je pokrio cijelo područje Hrvatske mrežom od ukupno 34 ureda, kazao je predsjednik uprave Boris Vidić. Dodao je da su otvaranje tih poslovnica najavili još prije pola godine, a samo otvaranje tempirali pred glavni dio turističke sezone zbog povećane aktivnosti koju donosi dolazak turista.

Vidić je podsjetio da ih je konkurencija prozivala da posluju samo u gradovima, a ne i na otocima gdje je manja profitabilnost, a ovo pokazuje da nisu u pravu, jer je tvrtka postupila u skladu sa svojim razvojnim planovima i čekala turističku sezonu.

Napomenuo je da su i ranije dostavljali pošiljke na otoke, ali da otvaranjem poslovnica žele podignuti razinu svih vrsta usluga dostave u tim krajevima, za koju Vidić ocjenjuje da nije zadovoljavajuća i da ima duge rokove isporuke.

Ponudit će i nove usluge, poput nekog oblika kataloške prodaje robe široke potrošnje i tehničke robe, o čemu pregovaraju s nekoliko većih trgovačkih lanaca, rekao je Vidić, dodajući da posluju sa 2.700 pravnih osoba u Hrvatskoj. Ta bi vrsta usluga krenula od početka srpnja, a ponuda robe ovisit će o ponuđačima.

Vidić je izvijestio i da su jučer potpisali i ugovor o poslovnoj suradnji u području međugradske dostave pošiljaka u jednom danu sa zagrebačkim Autobusnim kolodvorom, te da već surađuju sa sedam autobusnih prijevoznika.

Hina