Info servis

Optima u iduća dva mjeseca očekuje 100 poslovnih korisnika

U tvrtki Optima Telekom, koja je ovoga tjedna kao novi operater fiksne telefonije počela s uključivanjem prvih nekoliko poslovnih korisnika, u iduća dva mjeseca očekuju da će se broj tih korisnika povećati na oko stotinu iz cijele Hrvatske, dok uključenje prvih privatnih korisnika očekuju danas, odnosno najkasnije početkom idućega tjedna.

Istaknuli su to na današnjem susretu s novinarima Optimin direktor prodaje Zoran Zadro te direktor sektora za brigu o korisnicima Ivan Drčec, kazavši da su za poslovne korisnika, osim klasičnog telefonskog priključivanja razvili i novi sustav IPCentrex, temeljen na američkoj tehnologiji Avaya. Taj sustav, pojasnili su, putem posebnih IP telefona zamjenjuje kućne telefonske centrale u tvrtkama, a o konfiguraciji i održavanju brine Optima Telekom iz svoga sjedišta u Buzinu.

Prednost toga sustava je, kako su kazali, što su na IP telefonima dostupni razni sadržaji (imenik, pregled poziva, web servisi, contact centar i drugo), ali i u uštedama na troškovima za korisnike, koju procjenjuju od 15 do 20 posto.

U vezi građana kazali su da su početkom ovoga tjedna T-HT-u uputili zahtjeve za prebacivanje 20-ak privatnih korisnika na svoju mrežu, a kako T-HT sukladno odluci Agencije za telekomunikacije za to ima rok od pet dana prvi bi takvi korisnici trebali biti uključeni danas ili idući tjedan.

Dodali su i da su T-HT-u za to prebacivanje odnosno za uslugu predodabira operatera već uplatili nešto više od milijun kuna.

Hina