Info servis

HUP na forumu OECD-a u Parizu

Uoči redovitog godišnjeg ministarskog foruma Vijeća OECD-a, koji će se održati 15. i 16. svibnja u Parizu, u organizaciji OECD-a se od danas do 15. svibnja održava i "Forum 2002.", na kojem sudjeluje i Hrvatska udruga poslodavaca).

Forum 2002. okupio je predstavnike civilnog društva, poslovne zajednice i radništva, ministre u Vladama zemalja članica te lidere međunarodnih organizacija, koji će raspravljati o temama sigurnosti, kapitalu, edukaciji te rastu. HUP na skupu, kako je priopćeno, predstavlja glavni ravnatelj Željko Ivančević.

Ministarski sastanak OECD-a, pod predsjedanjem belgijskog premijera Guya Verhofstadta, jedan je u seriji ovogodišnjih sastanaka na visokom nivou, kao što su UN-ova Konferencija o financiranju i razvoju u Monterreyu, WTO-ov ministarski sastanak u Dohi, forum zemalja skupine G8 u Kananaskisu i Svjetski summit o održivom razvoju u Johannesburgu.

Na skupu, kako je objavljeno, bit će posebno riječi o novim globalnim izazovima u ekonomiji, upravljanju, trgovini i zaštiti okoliša.

Hina