Info servis

Pula: susret istarskih i venetskih gospodarstvenika

Prednosti koje Istarska županija kao izrazito turistička i izvozno orijentirana nudi stranim ulagačima jesu prometna blizina zapadno-europskom tržištu, ekološki čisto područje, kvalificirana radna snaga i raspoloživi kapaciteti, rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore u Puli Šime Vidulin za današnjeg otvorenja susreta gospodarstvenika talijanske pokrajine Veneta i Istarske županije.

Dodao je kako Istra želi promicati svoje gospodarstvo i jačati sve oblike poslovne suradnje s Italijom.

Pozdravivši goste, župan Ivan Jakovčić izložio je odrednice županijskoga gospodarskog razvoja, cilj kojih je održivi razvoj, otvoriti pet tisuća novih radnih mjesta u industriji, turizmu i ekološkoj proizvodnji hrane osnivanjem slobodnih zona i poslovnih parkova te poticajnim kreditiranjem poduzetništva.

Po riječima županijskog pročelnika za gospodarstvo Lenka Uravića Talijani su u istarskom turizmu najčešći gosti i uspješni ulagači, primjerice u kampove Kaželu u Medulinu te Bi Village u Valbandonu pokraj Pule.

Prije službenog početka skupa talijanskim je poduzetnicima predočen novi Zakon o ulaganjima. Nakon susreta gosti su otputovali u Rijeku.



Hina