Info servis

Sajmovi Intergrafika i Modernpak na ZV-u 7. do 10. lipnja

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 7. do 10. lipnja održat će se dvije tradicionalne međunarodne sajamske priredbe - Intergrafika i Modernpak, na kojima će na ukupnoj izložbenoj površini od 12 tisuća četvornih metara svoje proizvode predstaviti 300 izlagača iz Hrvatske i 20 stranih zemalja.

Program tih sajmova najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a, pri čemu je istaknuto da se ta dva sajma prvi puta održavaju u istom terminu, kao rezultat dogovora i sugestija predstavnika grafičke i industrije ambalaže i pakiranja. Novi termin i nova koncepcija sajmova pridonijet će, kako se očekuju, ne samo boljim rezultatima sajmova nego i budućeg poslovanja tvrtki-izlagača.

Na 18. međunarodnom sajmu grafičke industrije i industrije papira-Intergrafika predstavit će se dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji i proizvodnji papira, a organizatori, slično kao i prijašnjih godina, očekuju značajan broj posjetitelja.

Osim najznačajnijih svjetskih proizvođača grafičke opreme, papira i kartona, pomoćnih materijala i gotovih proizvoda na tome će se sajmu moći vidjeti i najnoviji strojevi, uređaji i pribor za grafičku i industriju papira, sirovine, reproduktivni materijal i drugo.

U sklopu Modernpaka ili 22. međunarodnog sajma ambalaže i pakiranja predstavit će se proizvođači ambalaže, kao i nova tehničko-tehnološka rješenja primjene ambalaže, s naglaskom na onu ekološki prihvatljivu.

Budući je ambalaža sve važniji faktor u plasmanu i prodaji proizvoda, posebno u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, organizatori očekuju značajno zanimanje i stručne, poslovne te široke publike.

U sklopu sajmova održat će se i popratni stručni program, pri čemu su organizatori izdvojili međunarodnu konferenciju "Tehnološki dosezi u grafičkoj i ambalažnoj industriji", susret hrvatskih nakladnika i izdavača s predstavnicima hrvatskih gospodarskih institucija, Dane otvorenih vrata Vjesnika te Skupštinu Udruge novinskih izdavača HUP-a.

Hina