Info servis

135. godina komorskog djelovanja u Sisku

U povodu proslave 135. obljetnice komorskog djelovanja i neprekidnog djelovanja u Sisku će se 7. lipnja održati svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak kojom će se na dostojan i afirmativan način obilježiti ta obljetnica, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Poslovna tajnica sisačke Županijske komore Brankica Grd podsjetila je da je Trgovačka komora u Sisku osnovana 8. lipnja 1870. godine u kući Kernovih u tadašnjem vojnom Sisku i koja je okupljala tadašnje trgovce i obrtnike iz sisačke i moslavačke regije.

U sklopu obilježavanja obljetnice, uz osvrt na prošlih 135 godina rada Komore, dodjelit će se prigodna priznanja, Zlatne plakete za ostvarene rezultate u razvitku gospodarstva Sisačko-moslavačke županije u 2004. godini, istaknula je Grd.

U kategoriji malih trgovačkih društava iz Sisačko-moslavačke županije priznanje će dobiti Turbomehanika iz Kutine, u kategoriji srednjih trgovačkih društava Vivera iz Gline, a u kategoriji velikih trgovačkih društava SELK iz Kutine. Posebno priznanje za popularizaciju vrijednosti Parka prirode Lonjsko polje dobit će Martin Schneider-Jacoby iz Njemačke, dok će Miroslav Kovač dobiti posebno priznanje za zasluge u priznavanju autohtone pasmine konja "Hrvatski posavac".

Obilježba 135. obljetnice Županijske komore Sisak nastavit će se tradicionalnom akcijom Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" u kojoj će, prema dosadašnjim prijavama, na glavnom sisačkom Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovati 85 izlagača iz cijele Hrvatske. Sudjelovanje u sisačkoj akciji "Kupujmo hrvatsko", prema riječima poslovne tajnice, do sada su prijavili proizvođači Gavrilović iz Petrinje, Petrokemija iz Kutine, Ljudevit Posavski mlin i pekare iz Siska, sisačka Segestica, Trikotaža Pounje iz Hrvatske Kostajnice, Top terme iz Topuskog, te sisačka tvrtka Aura i sisačka Udruga slijepih.

Hina