Info servis

MOL podržava izlazak Ine na burzu

Mađarska naftna kompanija MOL, strateški partner Ine, podržava inicijativu hrvatske Vlade za ponudu Ininih dionica na burzi, a MOL je spreman podržati Inu u pripremama za taj važan korak, izjavio je danas direktor Korporativnih komunikacija MOL Grupe Ferencz Sabolc.

Činjenica da neka tvrtka kotira na burzi, donosi niz prednosti i zato MOL Grupa takvu inicijativu Vlade i podržava, kaže Sabolc.

Pritom podsjeća da i MOL kotira na burzama u Budimpešti, Varšavi i Luxemburgu, pa i zbog te činjenice iskazuje izvrsne poslovne rezultate.

"MOL ima pozitivna iskustva kao javna tvrtka, jer otkad kotira na burzi kontinuirano raste njena vrijednost, poslovni ugled i financijski kredibilitet", kaže Sabolc.

Dodaje da je izlazak tvrtke na burzu ozbiljan korak, koji od svake tvrtke zahtijeva temeljitu i stručnu pripremu.

MOL je spreman pružiti Ini svoje iskustvo izlaska na tržište kapitala i podržati je u pripremama za taj važan korak, kaže Sabolc.

Ponudu dionica Ine na burzi najavio je jučer predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Donesena je politička odluka da se 15 posto dionica naftne kompanije INA proda javnom inicijalnom ponudom, odnosno na burzi, a od financijskog savjetnika očekuje se i prijedlog što s daljnjom privatizacijom te tvrtke, izjavio je i danas Sanader.

Nemamo drugih namjera osim ove (inicijalna ponuda), a od financijskog savjetnika očekujemo i savjete o daljnjoj privatizaciji Ine, rekao je premijer, dodajući da će Vlada u svim odlukama čvrsto inzistirati na modernizaciji dviju Ininih rafinerija (u Sisku i Rijeci) te na zaokruživanju Inina projekta u Siriji.

Hina