Info servis

Ericssonu Nikoli Tesli priznanje Najbolja industrijska dionica

U sklopu svečane dodjele najboljih dionica i investicijskih fondova na hrvatskom tržištu kapitala, održanoj 24. svibnja u Hotelu Regent-Esplanade, Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljeno je priznanje Najbolja industrijska dionica za 2004. godinu.

Uglednoj manifestaciji, čiji su organizatori Jutarnji list, Poslovni klub – emisija HTV-a i Kapital klub te suorganizator Zagrebačka burza, nazočili su, uz eminentne predstavnike hrvatskoga gospodarstva, dr. Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH; Damir Polančec, potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, Ivan Šuker, ministar financija i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Zlatna dionica godine, manifestacija koja se održala osmi put za redom, odavanje je priznanja dioničkim društvima koja zabilježe najbolje rezultate na hrvatskom tržištu kapitala tijekom godine dana. Izabrane su Zlatna dionica 2004. godine, te najbolje dionice u bankarskom, industrijskom i turističkom sektoru kao glavne nagrade te najlikvidnija dionica, najveća tržišna kapitalizacija, najveći porast cijene i najveći dividendi prinos, kao posebne nagrade. Dionice u ovim kategorijama birao je ocjenjivački sud sastavljen od 90 članova, predstavnika brokerskih kuća, investicijskih fondova, neovisnih financijskih stručnjaka i novinara koji prate tržište kapitala.

Ericsson Nikola Tesla, u konkurenciji s Atlantskom plovidbom i Adris grupom, dobio je jednu od glavnih nagrada – Najbolja industrijska dionica u 2004., dok je Adris grupa dobila priznanje Zlatna dionica kao općenito najbolja dionica 2004. godine u Hrvatskoj.

"Iznimno sam ponosna i sretna da je Ericsson Nikola Tesla i ovaj put javno prepoznat među hrvatskim gospodarstvenicima kao kompanija koja kontinuirano ima vrlo dobre poslovne rezultate i njeguje društvenu odgovornost poduzetnika u različitim aspektima. To je prepoznato i na hrvatskome tržištu vrijednosnih papira, među investitorima koji su itekako senzibilni kada je riječ o mogućnosti sigurnoga ulaganja kapitala. Činjenica da je vrijednost dionice Ericssona Nikole Tesle u 2004. godini porasla 236%, najbolji je pokazatelj stabilnosti poslovanja naše kompanije i rejtinga koji ima kod dioničara.

Koristim ovu priliku naglasiti kako je Ericsson Nikola Tesla, dodatno izašao u susret svojim investitorima i kao kompanija čiji je cilj stvaranje dugoročne ekonomske vrijednosti za dioničare, usvojio ovoga mjeseca Načela korporacijskoga upravljanja, i to među prvima u Hrvatskoj.

Želim istaknuti također da mi sustavno postižemo vrlo dobre poslovne rezultate tijekom svih 55 godina postojanja naše kompanije, a temeljimo ih ponajprije na znanju i kompetencijama naših vrsnih i kreativnih stručnjaka.Upravo po tome naša je kompanija prepoznata i na razini korporacije Ericsson i dobiva sve šire regionalne i globalne odgovornosti u Ericssonovu svijetu. Danas je Ericsson Nikola Tesla jedan od najvećih izvoznika znanja u zemlji i na taj način pridonosimo i razvoju Hrvatske u cjelini", istaknula je Gordana Kovačević zahvalivši se na ovom visokom priznanju.

Svim dobitnicima priznanja čestitao je dr. Ivo Sanader, predsjednik hrvatske Vlade, izrazivši svijest o tome da državna politika ima izrazito važnu ulogu u stvaranju pozitivne klime o jakom poduzetništvu te približavanju Hrvatske Europskoj Uniji, što je presudno za porast investicija, prometa i vrijednosti dionica u zemlji.

Croatiabiz