Info servis

CA nagrađena za redizajn identiteta zrakoplova

Nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) dobila je međunarodnu nagradu ReBrandTM za redizajn vizualnog identiteta svojih zrakoplova u izboru svjetskih stručnjaka za poslovni dizajn, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Na prvoj godišnjoj dodjeli nagrada ReBrandTM, koja je održana u američkom Providenceu (Rhode Island), međunarodni žiri sastavljen od deset industrijskih eksperata, nagradio je redizajn zrakoplova Croatia Airlinesa u kategoriji notable ili u prijevodu: značajan, istaknut, izvrstan, upadljiv, kažu iz tvrtke CA.

ReBrandTM prvi je i zasad jedini program nagrada za najuspješniji svjetski rebrand i to na području redizajniranja, repozicioniranja, revitalizacije i restrukturiranja kompanijskih brandova.

Među 100 nagrađenih rebrandova uvrstile su se poslovne organizacije iz 11 država i 45 različitih industrija, a među ostalim uglednim kompanijama koje su dobile nagradu su Philips, Samsonite i Discovery Channel.

Croatia Airlines lani je redizajnirala vizualni identitet svih zrakoplove u svojoj floti prema idejnom rješenju kompanijske dizajnerice Ivane Ivanković. Novo dizajnersko rješenje temelji se na pojednostavljenju i osuvremenjivanju prijašnjega, a novim dizajnom zadržan je i osnovni smisao koji se temelji na elementima tradicionalne heraldike.

Kvadrat, prepoznatljivi simbol hrvatskoga nacionalnog identiteta, apliciran je na rep zrakoplova i stavljen u dinamičnu formu kako bi predstavljao kretanje (putovanja) i ostavio dojam mlade i vedre kompanije, koja se želi približiti svojim putnicima.

Hina