Info servis

Katalog hrvatskih tvrtki za kinesko tržište

Katalog hrvatskih tvrtki i proizvoda za kinesko tržište, koji je objavljen danas na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, sadrži podatke i kontakte o 92 hrvatske tvrtke te podatke o njihovim proizvodima usmjerenim kineskom tržištu.

Riječ je o dvojezičnoj publikaciji objavljenoj na engleskom i kineskom jeziku, koja sadrži osnovne i općenite informacije o Hrvatskoj, procesu međunarodnih integracija te o osnovnim ekonomskim pokazateljima i procesima.

Glavni dio Kataloga čini popis hrvatskih tvrtki koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovne suradnje s partnerima u Kini te popis hrvatskih proizvoda usmjerenih kineskom tržištu.

Cilj izrade kataloga, kako se navodi u priopćenju Ministarstva gospodarstva, je pojednostavljivanje procesa približavanja hrvatskih poduzetnika s kineskim kolegama te procesa približavanja gospodarstava dviju zemalja uopće.

Katalog će poslužiti i kao materijal za promociju hrvatskog gospodarstva prilikom posjeta hrvatskih izaslanstava Kini, ali i prilikom uzvratnih posjeta kineskih izaslanstava u Hrvatskoj.

Hina