Info servis

Dubrovnik-Babin Kuk u prvom tromjesečju s manjim gubitkom

Dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk, u čijem je sastavu trećina ukupnih dubrovačkih smještajnih hotelskih kapaciteta, prvo je ovogodišnje tromjesečje poslovala sa 9,7 milijuna kuna gubitka, što je 19,6 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Gubitak je, napominju, očekivan zbog sezonalnosti poslovanja te je u skladu s planiranim veličinama.

Ukupno ostvareni tromjesečni prihodi Babinog Kuka od 10,3 milijuna kuna za 6 posto su veći nego u istim lanjskim mjesecima, a istodobno su zabilježili i 7,8 postotno smanjenje ukupnih rashoda, na ovogodišnjih 20,08 milijuna kuna.

Od ukupnih tromjesečnih prihoda, 48,5 posto ili 5 milijuna kuna, odnosilo se na poslovne prihode, koje su u odnosu na prošlogodišnje prvo tromjesečje porasli 4,3 posto. Zabilježili su i 6 posto veće financijske prihode ili 5,17 milijuna kuna, a značajno su povećani i izvanredni prihodi, sa lanjskih 40 na 144 tisuća kuna u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Kod rashoda pak bilježe 4,2 postotno smanjenje poslovnih rashoda, na 18,1 milijun kuna, pri čemu su porasli materijalni troškovi i troškovi prodane za 3,2 posto te troškovi amortizacije za 16,4 posto, dok su troškovi osoblja u odnosu na lanjsko tromjesečje smanjeni za 18,1 posto.

Financijski su im rashodi također bili manji, za 32,1 posto, a iznosili su 1,9 milijuna kuna.

Od kraja prošle godine većinski vlasnik Hotela Dubrovnik-Babin Kuk je porečka tvrtka Riviera Holding, s udjelom od 91,04 posto dionica.

U sastavu Dubrovnik-Babinog Kuka su četiri hotela Dubrovnik-President, Argosy, Minčeta i Tirena, ukupnog kapaciteta 2.100 kreveta te autokamp Solitudo, sa 206 kamp jedinica.

Hina