Info servis

Drugi International Leaders Summit u lipnju u Zagrebu

Drugi International Leaders Summit (ILS) pod nazivom "Ekonomski rast - oslobađanje snaga slobodnog tržišta" održat će se u Zagrebu 1. i 2. lipnja, a okupit će ključne ljude iz poslovne zajednice, hrvatske Vlade te domaće i međunarodne stručnjake koji će razgovarati o ekonomskom rastu te reformama usmjerenim na otvaranje slobodnog tržišta, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici ILS-a.

Ovogodišnji, u slobodnom prijevodu Međunarodni susret lidera, kako je istaknula suosnivačica ILS-a Nataša Srdoč Samy, donosi detaljan uvid u područje ekonomskih reformi, a glavne teme biti će porezna reforma, odnosno pojednostavljenje poreznog sustava te primjena jedinstvene stope poreza, promicanje ekonomske slobode i prosperiteta te mirovinska reforma kao generator ekonomskog rasta.

Srdoč Samy je dodala kako će ILS okupiti vodeće svjetske stručnjake za gospodarske reforme s ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja i promicanja reformi usmjerenih na uspostavu slobodnog tržišta koje će potaknuti brži gospodarski rast i nova zapošljavanja.

Na skupu će između ostaloga biti riječi i o reformi radnog zakonodavstva, principu privatnog poduzetništva, privatizaciji i deregulaciji, a kako su istaknuli predstavnici ILS-a, sudjelovanje na skupu potvrdili su i hrvatski premijer Ivo Sanader, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Damir Polančec i ministrica pravosuđa Vesna Škare - Ožbolt.

Hina