Info servis

Osijek: uručena Zlatna kuna uspješnim gospodarstvenicima

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Osijek danas su na sjednici Gospodarskog vijeća uručena priznanja Zlatna kuna za ostvarene rezultate poslovanja u prošloj godini, te za inventivni rad i inovaciju u Osječko-baranjskoj županiji.

U kategoriji malih poduzeća Zlatnu kunu za poslovne rezultate u 2004. godini dobila je tvrtka "KANAN" za proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda iz Radikovaca, u kategoriji srednjih poduzeća "Strizivojna hrast" proizvodnja i trgovina drvom iz Strizivojne. U kategoriji velikih poduzeća Zlatnu kunu je dobila tvrtka "Žito" za proizvodnju i trgovinu iz Osijeka.

Zlatnu kunu za inventivni rad dobio je Petar Velicki, direktor osječke tvrtke "Werkos", a za inovaciju Zlatnom kunom su nagrađeni Davor Medarić i Zvjezdana Svoboda.

Nagrade im je uručio Zoran Kovačević, predsjednik osječko-baranjske Županijske komore, a u ime nagrađenih zahvalio se Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, koji je izrazio zadovoljstvo što je "bez lobiranja i veze Županijska komora prepoznala one koji radom ostvaruju dobre gospodarske rezultate bitne za cijelu županiju".

Na sjednici je za predsjednika Gospodarskog vijeća, po treći put, izabran Zoran Kovačević, predsjednik Županijske komore. Za zamjenika je izabran Vlado Jerbić, predsjednik Uprave Belišća d.d.

Hina