Info servis

Ugovor Ericssona Nikole Tesle i crnogorskog Moneta

Crnogorski operator mobilne telefonije Monet, odnedavno u vlasništvu mađarskoga Matava, kontinuirano nastavlja dinamični investicijski ciklus kako bi s najsuvremenijim rješenjima GSM mreže zadovoljio potrebe svojih pretplatnika. S tim ciljem potpisan je 20. travnja 2005. veliki ugovor s Ericssonom Nikolom Teslom, najvećim hrvatskim isporučiteljem komunikacijske opreme i rješenja. Potvrda je to višedesetljetne dobre i kvalitetne suradnje te poslovnoga povjerenja između ovih dviju kompanija.

Riječ je o ugovoru o modernizaciji Monetove GSM mreže s najsuvremenijim uslugama kako bi se zadovoljile potrebe njegovih pretplatnika. Na taj način znatno će se povećati pokrivenost i kapacitet te poboljšati funkcionalnosti Monetove mreže.

Ovaj je ugovor prva značajna investicija od kada je mađarski Matav postao većinski vlasnik Telekoma Crne Gore, u čijem je sastavu i Monet. To potvrđuje prihvaćanje obaveze novih vlasnika i menadžera da zadovoljavanje sadašnjih i budućih potreba kupaca ima najviši prioritet u kreiranju poslovne politike. Ugovor su potpisali Miodrag Ivanović, CEO Moneta i Pàl Kustra, član Odbora direktora Telekoma Crne Gore te Jagoda Carić, direktorica Marketinga i prodaje za Crnu Goru Ericssona Nikole Tesle.

Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.

Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio Ericssona i globalnih telekomunikacija, kompanija je okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju razvoj i istraživanje, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja te usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući i mobilni Internet.

Croatiabiz