Info servis

Addenda predstavila prve hrvatske programe obiteljske zdravstvene zaštite

U prostorijama Press cluba Addenda zdravstveno osiguranje d.d. novinarima je predstavilo prve hrvatske obiteljske pakete. Prilikom radnog doručka predstavnici Uprave osvrnuli su se i na poslovne rezultate ostvarene u 2004. godini.

Addenda zdravstveno osiguranje koje je u 2004. godini obilježilo 10-tu godinu uspješnog poslovanja i dalje je tržišni lider na tržištu zdravstvenog osiguranja. U 2004. neto dobit Društva u odnosu na 2003. godinu osmerostruko je uvećana, a iznosila je 87.581 kunu. Zaračunata bruto premija u 2004. bilježi porast od 36 posto, preciznije s 19.861.728 kuna na 27.003.553 kuna.

"Za Addendu 2005. godina bit će u znaku daljnjeg širenja i razvoja, podizanja razine kvalitete zdravstvene zaštite obitelji kroz plasman novih i jedinstvenih programa, kreiranju posebnih programa po mjeri velikih gospodarskih subjekata, standardiziranja poslovnih procesa, razvoja prodajne mreže, definicije razvoja suvremene mreže prodajnih kanala, jačanja pozicije na tržištu i korporativnog imidža s posljedičnim povećanjem produktivnosti i profitabilnosti", istaknula je tom prilikom Danijela Husinec, v.d. prodaje i marketinga.

Obiteljski paketi zdravstvenog osiguranja novost su u Hrvatskoj. Nastali su kao rezultat želja i potreba prosječne hrvatske obitelji, a objedinjavaju idealne vrijednosti medicinske usluge: efikasnost, sigurnost, komfornost i ekonomičnost. Pružaju široku lepezu zdravstvene skrbi i osobit naglasak stavljaju na brigu za medicinske potrebe obitelji na dugoročnom i kontinuiranom planu.

Vodeći se desetogodišnjim iskustvom u zdravstvenom osiguranju i zahtjevima osiguranika, Addendin tim stručnjaka osmislio je dva tipa obiteljskih paketa, cjenovno pristupačnih hrvatskim obiteljima. OBITELJSKI PAKET START obuhvaća besplatne sistematske, specijalističke preglede, dijagnostiku, povrat participacija i bolnički nadstandard. U OBITELJSKI PAKET LUX osim nabrojenog uključena je proširena lista dijagnostičkih pretraga za djecu, te lista lijekova i ortopedskih pomagala. Zdravstveni paketi osiguravaju jednaku razinu zaštite za sve članove obitelji.

Addenda će tržištu uskoro predstaviti i dvije nove police grupnog osiguranja - policu zdravstvenog osiguranja koja za razliku od svih dosadašnjih programa uključuje samo pravo osiguranika na pokriće svih participacija nastalih korištenjem zdravstvene zaštite u osnovnom zdravstvenom osiguranju (lijekovi, poliklinička zdravstvena zaštita, bolničko liječenje i ortopedska pomagala). Polica je prvenstveno namijenjena tvrtkama, kao i novi posebno prilagođen program zdravstvene zaštite BASIC ON-PUR koji uključuje zakonom propisane preglede radnika zaposlenih pod posebnim uvjetima rada.

Croatiabiz