Info servis

Vrijednost imovine investicijskih fondova Erste Investa porasla za 103% na 758 milijuna kuna

Imovina otvorenih investicijskih fondova Erste MONEY, Erste BOND i Erste INTERNATIONAL, kojima upravlja Erste Invest, premašila je na dan 15. travnja 2005. iznos od 758 milijuna kuna. U usporedbi s 31. prosinca 2004., kada je vrijednost imovine pod upravljanjem Erste Investa iznosila oko 372 milijuna kuna, zabilježeni rast iznosi 103%. U navedenom razdoblju tržišni udio Erste investicijskih fondova u Hrvatskoj povećan je na više od 11% u usporedbi s udjelom od oko 8% koji je zabilježen na kraju 2004. godine.

Takav porast imovine investicijskih fondova Erste Investa prvenstveno je rezultat ostvarenih prinosa što su prepoznali domaći ulagači, ali i široke poslovne mreže Erste & Steiermärkische banke kroz koje su navedeni fondovi dostupni pravnim i fizičkim osobama diljem Hrvatske.

Investitori u Hrvatskoj pokazali su dosad velik interes za novčani fond Erste MONEY, prvenstveno zbog istodobne visoke razine sigurnosti ulaganja i konkurentnog prinosa. S imovinom u vrijednosti od 656 milijuna kuna Erste MONEY predstavlja drugi po veličini investicijski fond u Hrvatskoj.

Obveznički fond Erste BOND u posljednjih godinu dana (15.4.2004. – 15.4.2005.) ostvario je prinos od 7,9% na EUR. Tako je samo od početka ove godine njegova imovina povećana za 83% na 79,3 milijuna kuna.

Erste Invest će uskoro hrvatskom tržištu ponuditi novi fond koji će po obliku ulaganja biti dionički. Erste ADRIATIC EQUITY bit će usmjeren prvenstveno na ulaganje u hrvatske dionice ali i dionice na tržištu susjednih država.



Croatiabiz