Info servis

IN2: porast poslovanja u svim segmentima

IN2, najveća domaća softverska tvrtka, u ovoj poslovnoj godini planira rast prihoda od 14 posto te povećanje dobiti od 51 posto. Uz to, cilj je tvrtke povećati udjel izvoza u poslovanju sa sadašnjih 18 na 22 posto. "Očekujemo jačanje prisutnosti u financijskom i javnom sektoru", ističe Ante Mandić, direktor tvrtke.

Tvrtka IN2, vodeći hrvatski isporučitelj integralnih poslovnih aplikacija, u protekloj je godini zabilježila ukupni prihod od otprilike 37,88 milijuna kuna ili 16,4 posto više nego godinu dana ranije, te dobit od oko dva milijuna kuna, istaknuto je danas na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Najveći udio u prošlogodišnjem prihodu tvrtke (45 posto) ostvaren je u javnom sektoru, a realno je iznosio nešto više od 17 milijuna kuna. Drugi po veličini tržišni segment, na kojem je tvrtka IN2 ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate, bio je onaj financijski koji je u ukupnim prošlogodišnjim prihodima tvrtke sudjelovao sa 22 posto ili 8,3 milijuna kuna. Najveći dio prihoda (82 posto) ostvaren je na domaćem tržištu dok je 18 posto prihoda temeljeno na izvoznim aktivnostima.

Do konca ove godine cilj je tvrtke povećati izvoz na 22 posto udjela u ukupnim prihodima, dok je sam rast prihoda planiran u okviru 14 posto te povećanje dobiti od 51 posto. Poslovni plan za ovu godinu menadžment tvrtke IN2 temelji na nekolicini pretpostavki među kojima valja istaknuti povećanje potražnje javnog sektora, povećanje broja korisnika proizvoda i usluga u financijskom sektoru osobito na području regije te povećanje broja outsourcing korisnika.

"IN2 je primjer tvrtke s kvalitetnim organskim rastom bez akvizicijskih procesa, a osim što je vodeća hrvatska softverska tvrtka, tijekom godina izrasla je i u jednu od vodećih regionalnih softverskih tvrtki", izjavila je Tanja Pušelj Ostroški, izvršna direktorica tvrtke IN2. Ona je naglasila kako je tome pridonijelo stalno ulaganje u znanje, informiranost, kreativnost, inovativnost i motiviranost zaposlenika kojih je danas otprilike 120.

Ante Mandić, direktor IN2 pozicionirajući tvrtku na tržištu istaknuo je jačanje prisutnosti u financijskom i javnom sektoru. On je, pozivajući se na provedbeni plan e-Hrvatska 2007, ustvrdio kako IN2 ima adekvatna rješenja za javni sektor, što ponajbolje potvrđuju i dosadašnja kvalitetna rješenja implementirana u Ministarstvu pravosuđa, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatskoj narodnoj banci te Središnjem državnom uredu za upravu.



Croatiabiz