Info servis

Portus iz Ičića obavio prvi testni poziv

Novi operater fiksne telefonije Portus danas je iz Ičića kod Opatije obavio prvi testni poziv u svojoj mreži H1, a razgovarali su direktor ACI-ja Damir Mandekić i splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja, čime je potvrđeno da sustavi toga operatera eksperimentalno rade.

Nakon prvog poziva u Portusovoj mreži H1, predsjednik Uprave Portusa Darko Parun i direktor ACI-ja Mandukić potpisali su i pismo namjere o suradnji, koje označava prelazak ACI-ja na H1 mrežu kada ona komercijalno proradi.

Parun je tom prigodom izrazio uvjerenje kako će Portus svoje usluge u fiksnoj telefoniji pod brandom H1 tržištu komercijalno ponuditi krajem travnja ove godine, do kada će, nada se, obaviti sva potrebna testiranja mreže.

Dodao je i da su s opremom spremni za početak interkonekcije (međupovezivanja) s drugim operaterima, kao i da se nadaju do kraja ove godine ostvariti oko 5 posto tržišnog udjela u fiksnoj telefoniji.

Važan dio H1 planova, istaknuo je Parun, odnosi se upravo na poslovne korisnike. ACI je prvo poduzeće s kojim je potpisano pismo namjere, a najavio je da će u predstojećem razdoblju slične ugovore potpisati s još nekoliko hrvatskih tvrtki.

Pritom kaže da će za poslovne korisnike, kojih u prvoj godini očekuju 100-ak, pripremiti više usluga, od posebnih paketa i tarifa do organiziranja cjelokupne telekomunikacijske usluge.

Intenzivno rade, kaže, i na osnivanju mreže partnera H1 - malih i srednje velikih kompanija s kojima će surađivati i dijeliti dobit na telekomunikacijskom tržištu.

Hina