Info servis

Kraš: neto dobit 30,98 milijuna kuna

Konditorska industrija Kraš u prošloj je godini ostvarila neto dobit u iznosu od 30,98 milijuna kuna, što je 17,9 posto više nego u godini ranije, stoji u financijskim rezultatima Kraša koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni su prihodi tvrtke u spomenutom razdoblju iznosili 901,2 milijuna kuna i bili su 8,5 posto viši, a povećani su i ukupni rashodi, za 8,3 posto, na 859,9 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji lani su ostvareni u iznosu od 571,27 milijuna kuna, što je porast od 1,37 posto u odnosu na godinu ranije, a prihodi od prodaje u inozemstvu porasli su 18,23 posto, na 286,2 milijuna kuna.

Obujam ukupne prodaje Kraša prošle je godine povećan u odnosu na godinu ranije za 8,4 posto, na 30.970 tona, objavili su iz te tvrtke.

Poslovne aktivnosti za ovu godinu, kako su pojasnili, i nadalje će biti usmjerene na ostvarivanje dugoročno definiranog cilja - zadržavanje liderske pozicije na domaćem tržištu te povećanje izvoznih rezultata. Planira se također rast proizvodnje i prodaje, rast prihoda te zadržavanje financijske stabilnosti i tekuće likvidnosti.

Kraš Grupa prošle je godine na domaćem tržištu ostvarila prodaju u iznosu od 19.540 tona, što je porast od osam posto u odnosu na godinu ranije. Na izvoznim je pak tržištima prodano 11.430 tona proizvoda ili devet posto više.

Povećanje izvoza, kako su objavili iz tvrtke, ostvareno je uglavnom na svim tržištima, a najveći je porast ostvaren na tržištu BiH, SAD-a, Saudijske Arabije, Kanade, Češke i Slovačke.

Prošle je godine Kraš Grupe proizvela ukupno 30.540 tona proizvoda.

Hina