Info servis

Optima Grupa za HT gradi četiri pozivna centra

Optima Grupa d.o.o. iz Buja predstavila je danas u Rijeci ugovor o izgradnji četiriju pozivnih centara, vrijednih 11,5 milijuna eura, koji je ta tvrtka, u suradnji s kompanijom Cap Gemini Ernst & Young, sklopila s Hrvatskim telekomom.

Cap Gemini Ernst & Young jedna je od najvećih kozultantskih tvrtaka u svijetu, kazao je Matija Martić, direktor Optima Grupe koja se kao podugovarač obvezala do kraja 2002. staviti u uporabu četiri pozivna centra Službe za korisnike HT-a. Novi pozivni centri u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku trebali bi korisnicima HThineta, nepokretne i pokretne telefonske mreže HT-a, omogućiti kvalitetniju uslugu i brži odziv na sve upite, kazao je Martić.

Novi riječki pozivni centar upošljavat će oko 400 ljudi, većinom djelatnika HT-a, i bit će smješten u središnjoj zgradi HT-a na Kozali.

Optima Grupa inženjerska je tvrtka koja nudi vlastita rješenja ili objedinjavanje sustava za upravljanje odnosa s kupcima, telekomunikacije, pozivne centre, Internet pozivne centre, sigurnosne sustave, cjelovite poslovne i bankarske sustave, elektroničko poslovanje, uređaje i opremu te servise za korisnike.

Optima Grupa zapošljava oko 150 stručnjaka informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, a osim u Hrvatskoj ima poslovnice i u Sloveniji, BiH i Jugoslaviji.

U 2001. Optima Grupa ostvarila je ukupan prihod od 35,2 milijuna maraka te dobit prije oporezivanja od 1,79 milijuna maraka.



Hina